Populaire winterzonbestemmingen

Ontsnap aan de koude: ontdek de populairste winterzonbestemmingen voor komende winter

Wanneer de winter haar intrede doet in het land en de dagen niet alleen korter maar ook kouder en natter worden, dromen velen van een ontsnapping naar de zon en het licht. Er zijn tal van geweldige bestemmingen die je de winter snel doen vergeten en gevuld zijn met zon, warmte en ontspanning. Er is een perfecte bestemming voor iedereen, van cultuurliefhebbers tot avonturiers en van zonnekloppers tot levensgenieters. Wij nemen je in dit artikel mee naar de populairste plaatsen waar het altijd zomer is, ook in de winter.

 

1. Canarische Eilanden

Het moet een van de populairste eilandengroepen ter wereld zijn: de Canarische Eilanden. Niet alleen in de zomer zijn ze een grote hit bij vakantiegangers van over heel Europa, maar ook in de winter stromen de hotels vlot vol met gasten die naar daar gaan voor het warme klimaat, de ontspannen sfeer en het heerlijke eten. Tussen november en maart geniet je er van zachte temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Ideaal om even weg te zijn van de koude!

Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura zijn met stip de meest bezochte eilanden. Elk beschikken ze over een unieke charme, waar natuur een belangrijke rol in speelt. Van ruige vulkanische landschappen tot goudgele stranden; er is voor ieder wat wils. Naast luieren op het strand of genieten van een sangria op een terrasje, zijn ook watersporten een geliefde activiteit tijdens een verblijf op een van de Canarische eilanden. Ga varen met een boot, maak iedere ochtend een verkwikkende duik of volg een surfcursus. Wedden dat je niet eens doorhebt dat het in werkelijkheid winter is? Daarbovenop bulken de eilanden van sfeervolle dorpjes, lokale markten en uitstekende restaurants waar je het beste van de Spaanse keuken proeft. Moeten we nog meer zeggen?

 

2. Dubai

Mag het wat meer zijn? Dan is een winterzonvakantie naar Dubai wat je zoekt. Deze moderne stad ligt pal in een woestijn, waardoor de temperaturen zelfs in de winter hoog liggen, met zo’n 23 tot wel 27 graden. De gematigde temperaturen zijn perfect om de stad te verkennen zonder last te hebben van de zomerse hitte, die wel tot 50 (!) graden kan oplopen. Dubai wordt gekenmerkt door zijn indrukwekkende skyline, luxueuze resorts en enorme winkelcentra. Er is ook een oude stad, wat zorgt voor een boeiende mix tussen traditie en moderniteit. 

Naast de imposante gebouwen biedt Dubai ook heel wat plaats voor unieke avonturen. Overnacht in de woestijn en vergaap je aan een schitterende sterrenhemel, ga sandboarden - waarbij je surft op de duinen -, maak een ritje op een kameel of neem deel aan een heuse woestijnsafari. Heb je nood aan verkoeling? Huur dan een jetski en beleef een snelle middag op het water of zoek hogere oorden op en ga parasailen.

 

3. Egypte

Nog zo’n topper in de winter: Egypte. Deze bestemming vol geschiedenis en cultuur biedt de ideale temperaturen tussen de 21 en 25 graden in de wintermaanden. In tegenstelling tot de zomer - wanneer het vaak puffen en zweten is in het land - is het in de winter aangenaam warm. Toeristen van over de hele wereld vinden hun weg naar dit vakantieparadijs. Vooral Marsa Alam, Sharm El Sheikh en Hurghada zijn populair. Dat hebben deze badplaatsen te danken aan hun prachtige stranden, luxueuze all-inclusive resorts en wereldberoemde duikspots. 

Wanneer je in Egypte bent kan je ervoor kiezen om te genieten van de nabije omgeving en het omliggende natuurschoon, of je kan eropuit trekken om iconische bezienswaardigheden te ontdekken zoals de piramides van Gizeh, de Vallei der Koningen in Luxor en de indrukwekkende tempels van Abu Simbel. Of maak een cruise over de Nijl, en ontdek zowel het adembenemende landschap als het rijke culturele erfgoed van Egypte. Genoeg te doen en te ontdekken, dat staat vast. 

 

4. Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een paradijselijke bestemming die tot de verbeelding spreekt, en terecht. Het Caribisch eiland ligt bezaaid met prachtige stranden, tropische regenwouden en duizenden palmbomen die zorgen voor een ultiem vakantiegevoel. De populairste badplaats is Punta Cana, die bekendstaat om zijn parelwitte stranden, helderblauw water en een groot aanbod aan all-inclusive resorts. Het is de plek bij uitstek om te ontspannen, plezier te maken en het eiland te ontdekken. Dat doe je bij een aangename temperatuur van zo’n 25 tot 30 graden in de wintermaanden. 

Ondanks dat de Dominicaanse Republiek zich uitstekend leent om volop te relaxen, is er ook genoeg te beleven. Ga ziplinen door de jungle en kom oog in oog te staan met een inheems doodskopaapje, slurp koffie in een van de vele koffieplantages, spot walvissen vanuit een gehuurde boot of vergaap je aan de kleurrijke onderwaterwereld met je snorkel of duikuitrusting. Ga zelf op ontdekkingstocht en ervaar waarom zoveel bezoekers keer op keer terugkomen naar deze fantastische winterzonbestemming.

 

5. Mexico 

Hou je van warme temperaturen, de nodige portie cultuur en een tequilashot op tijd en stond? Dan is Mexico jouw go-to bestemming in de winter. Dit geweldige land is gevuld met de nodige ontspanning, plezier en avontuur. Tequila is uiteraard niet het enige lekkers dat je in Mexico vindt. Het land staat bekend om zijn taco’s, tortilla’s, tropisch fruit, guacamole en chocolade zijn slechts enkele van de lekkernijen waaraan je je tegoed kan doen tijdens een vakantie in de regio. Cancun, Tulum en Playa del Carmen zijn enkele van de populairste plaatsen, maar over het hele land zijn er parels te ontdekken. Wat het weer betreft, mag je je verwachten aan een heerlijke 30 graden. Hoogzomer dus, terwijl het bij ons regent en donker is. Klinkt als een droom, als je het ons vraagt. 

Mexico staat niet alleen bekend om zijn combinatie van witte stranden en azuurblauw water, maar ook om zijn vele bezienswaardigheden. Denk maar aan de vele Maya-tempels, de intrigerende cenotes - grotten gevuld met zoet water -, Chichén Itzá, de bekendste maya site van Mexico en hoofdstad Mexico-City, een miljoenenstad waar je op ieder uur van de dag je ogen uitkijkt. Deze combinatie van ingrediënten, maakt van Mexico een feest voor alle zintuigen. 

 

6. Florida

Florida staat bekend als "The Sunshine State", en meer hoef je eigenlijk niet te weten als reden waarom dit een absolute topbestemming is in de winter. Tijdens de koudste periode in België en Nederland, is het daar een zalige 25 graden en meer. Florida is groot, en telt diverse populaire bestemmingen. Denk maar aan Miami, Orlando en de schitterende Florida Keys. Trek gerust een paar dagen extra uit, want er is meer dan genoeg te beleven. 

Orlando is de thuisbasis van enkele van de beroemdste pretparken ter wereld, zoals Walt Disney World en Universal Studios. Alleen al om een bezoekje te brengen aan deze populaire themaparken, zou je afreizen naar Florida. Er is natuurlijk nog veel meer te zien. Zo is Miami een intrigerende stad waarin je je op de set van een film waant. Opvallende auto’s, kleurrijke mensen, hippe kunstgalerijen en classy restaurants wachten je op. Spendeer ook eens een dagje op Miami Beach, wat een van de bekendste stranden ter wereld is. De Florida Keys zijn dan weer ideaal om te ontspannen. De archipel met om en bij de 1700 kleine eilandjes is een droom om te snorkelen, tot rust te komen en te genieten van verse zeevruchten terwijl je uitkijkt op de prachtige omgeving. Probeer ook eens de Key lime pie, een limoentaart typisch voor de regio die geliefd is bij groot en klein. 

 

7. ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao

Arubo, Bonaire en Curaçao - of kortweg de ABC-eilanden - zijn een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een zonovergoten wintervakantie. Met een minimumtemperatuur van 27 graden in januari weet je precies waarom zonnekloppers zich hier thuis voelen. De drie eilanden bevatten allen een unieke mix van heerlijke temperaturen, Caribische charme en relaxte eilandvibes. Bovendien is de officiële taal er Nederlands. Zo heb je hier alles beschikbaar om je meteen thuis te voelen. Heerlijk, toch? 

Vul je dagen met luieren op het strand, drinken van koele cocktails, zwemmen in de zee, duiken in de kleurrijke onderwaterwereld, windsurfen, zeilen, wandelen en zoveel meer. Je hoeft je hier geen seconde te vervelen. Er zijn verschillende kwalitatieve hotels om te verblijven en er worden rechtstreekse vluchten vanuit België en Nederland naar de ABC-eilanden georganiseerd. Dat zorgt ervoor dat je in enkele uurtjes van ons koude en natte klimaat landt in een zonovergoten vakantiebestemming. 

 

Boek vandaag nog je winterzonvakantie

Met zoveel fantastische bestemmingen om uit te kiezen is het heel verleidelijk om ook in de wintermaanden de zon op te zoeken. Of je nu kiest voor de tijdloze charme van de Canarische Eilanden, het luxueuze Dubai, de culturele rijkdom van Egypte, de tropische schoonheid van de Dominicaanse Republiek en Mexico, de veelzijdigheid van Florida, of de Caribische charme van de ABC-eilanden, één ding is zeker: een winterzonvakantie is de perfecte manier om de donkere maanden op te fleuren. Boek je reis vandaag en geef jezelf een welgekomen dosis vitamine D cadeau!